1
1
The KM Cookbook : stories and strategies for organisations exploring knowledge management standard ISO 30401 / Chris J. Collison, Paul J. Corney and Patrica Lee Eng.
Entrée principale:

Collison, Chris, author.

Titre et auteur:

The KM Cookbook : stories and strategies for organisations exploring knowledge management standard ISO 30401 / Chris J. Collison, Paul J. Corney and Patrica Lee Eng.

Publication:

London : Facet Publishing, 2019.
©2019

Description:

xiv, 272 pages : illustrations ; 24 cm

Notes:
Includes bibliographical references and index.
Part I A new way to cook? -- 1 A new kitchen -- 2 What kind of restaurant? -- 3 The role of the restaurateur -- 4 The skilled chef -- 5 Getting some help: the staff -- 6 Understanding the ingredients -- 7 The restaurant critic: what to expect in an audit -- 8 Planning the menu: the KM Chef's Canvas -- 9 The KM chef's specials: taster menu -- Part II Menus to savour -- Introduction: How to read the menus -- 10 The World Bank: Knowledge Management and machine learning -- 11 Knowledge Management in General Electric: leading-edge communities -- 12 Beyond KM: Collaborating, Learning and Adapting (CLA) in USAID -- 13 Knowledge Management in Schlumberger: 'Eureka!' -- 14 PROCERGS Brazil: using knowledge and innovation to make government more efficient -- 15 The Olympic Games: Knowledge Management and learning pathways -- 16 Médecins Sans Frontières: knowledge without borders? -- 17 Transport for London (TfL), UK: learning to be world-class -- 18 Syngenta: leaping into networks and cultural KM -- 19 Linklaters: knowledge, value-add and innovation -- 20 Defence Science & Technology Laboratory (Dstl), UK: guarding against organisational amnesia -- 21 Financial Conduct Authority (FCA), UK: using knowledge to improve detection -- 22 Creating value in Oman: KM in Petroleum Development Oman (PDO) -- 23 Saudi Aramco, Saudi Arabia: identifying, extracting and regenerating the wells of knowledge -- 24 MAPNA, Iran: the role of KM in designing and implementing world-scale projects -- 25 TechnipFMC, France, UK and USA: agile KM in a newly merged organisation -- Endings and beginnings.
Résumé:

The KM Cookbook serves up a menu of success stories and strategies for organizations wanting to know more about Knowledge Management Standard ISO30401 whether they intend to pursue certification, or simply seek to use it as a framework to review their existing programme and strategy. Knowledge Management (KM) has been around for over 20 years as a set of tools and methods for connecting, collecting and creating knowledge. Lots has been written, and there are tens of thousands of practitioners out there in-company specialists and consultants. Unlike Lean, Agile and other business improvement methodologies, KM has never had a single agreed set of tools, or a commercial accreditation or standard. Attending a KM conference can feel a bit like visiting an international street food market! In many ways, the arrival of an internationally agreed standard and vocabulary, imbues fresh professional credibility to the field of Knowledge Management.

ISBN:

9781783304325 (hardback)
1783304324 (hardback)
9781783304318 (paperback)
1783304316 (paperback)
(PDF ebook)
9781783304332
(Kindle ebook)
9781783304349

Sujet:

Knowledge management Standards.
Knowledge Management standards
Organizational Case Studies
Gestion des connaissances Normes.
Business and Management.

Vedettes secondaires:

Corney, Paul J., author.
Eng, Patricia Lee, author.

Exemplaires:

Localisation: Bibliothèque main 306682
Cote: BIB 252239
Statut: Disponible

1
1

Inscrivez-vous pour recevoir de nos nouvelles

Courriel
Prénom
Nom
En vous abonnant, vous acceptez de recevoir notre infolettre et communications au sujet des activités du CCA. Vous pouvez vous désabonner en tout temps. Pour plus d’information, consultez notre politique de confidentialité ou contactez-nous.

Merci. Vous êtes maintenant abonné. Vous recevrez bientôt nos courriels.

Pour le moment, notre système n’est pas capable de mettre à jour vos préférences. Veuillez réessayer plus tard.

Vous êtes déjà inscrit avec cette adresse électronique. Si vous souhaitez vous inscrire avec une autre adresse, merci de réessayer.

Cete adresse courriel a été définitivement supprimée de notre base de données. Si vous souhaitez vous réabonner avec cette adresse courriel, veuillez contactez-nous

Veuillez, s'il vous plaît, remplir le formulaire ci-dessous pour acheter:
[Title of the book, authors]
ISBN: [ISBN of the book]
Prix [Price of book]

Prénom
Nom de famille
Adresse (ligne 1)
Adresse (ligne 2) (optionnel)
Code postal
Ville
Pays
Province / État
Courriel
Téléphone (jour) (optionnel)
Notes

Merci d'avoir passé une commande. Nous vous contacterons sous peu.

Nous ne sommes pas en mesure de traiter votre demande pour le moment. Veuillez réessayer plus tard.

Classeur ()

Votre classeur est vide.

Adresse électronique:
Sujet:
Notes:
Veuillez remplir ce formulaire pour faire une demande de consultation. Une copie de cette liste vous sera également transmise.

Vos informations
Prénom:
Nom de famille:
Adresse électronique:
Numéro de téléphone:
Notes (optionnel):
Nous vous contacterons pour convenir d’un rendez-vous. Veuillez noter que des délais pour les rendez-vous sont à prévoir selon le type de matériel que vous souhaitez consulter, soit :"
  • — au moins 2 semaines pour les sources primaires (dessins et estampes, photographies, documents d’archives, etc.)
  • — au moins 48 heures pour les sources secondaires (livres, périodiques, dossiers documentaires, etc.)
...