1
1
The architect, the cook, and good taste / [concept and copy editing], Petra Hagen Hodgson, Rolf Toyka ; [translation, Michael Robinson and others] ; on behalf of the Academy of the Hesse Chamber of Architects and Town Planners.
Titre et auteur:

The architect, the cook, and good taste / [concept and copy editing], Petra Hagen Hodgson, Rolf Toyka ; [translation, Michael Robinson and others] ; on behalf of the Academy of the Hesse Chamber of Architects and Town Planners.

Publication:

Basel ; Boston : Birkhäuser, ©2007.

Description:

157 pages : illustrations (some color), plans ; 29 cm

Notes:
Architecture and food composition / Peter Kubelka -- Measurement and number in architecture / Paul von Naredi-Rainer -- Measurements in cooking / Renate Breuss -- Materials and colours / Annette Gigon in Conversation with Petra Hagen Hodgson -- The homely hearth : building and living, eating and drinking, considered in terms of architectural theory / Fritz Neumeyer -- Rules of fasting and desire derailed : notes on architecture and gastronomy / Stanislaus von Moos -- The reproducibility of taste / Ákos Moravánszky -- Meaningful architecture in a globalised world / Gion Caminada -- The eater and his ancestors / Andreas Hartmann -- Hearth and home : food preparation locations in changing times / Peter Davey -- From pot au feu to processed food : the restaurant as a modernist location / Wilhelm Klauser -- The globalisation of taste / Udo Pollmer -- Architectural essentials / Claudio Silvestrin -- The order of courses : a theatrically composed structure / Onno Faller -- Slow food / Carlo Petrini -- A visit to Raymond Blanc at Le Manoir or A culinary and architectural Gesamtkunstwerk / Petra Hagen Hodgson -- The cuisine of making shelter / Ian Ritchie.
British Library not licensed to copy 0.
Résumé:

This book pursues the astonishing parallels and deeply rooted connections between the art of building and that of cooking. A variety of essays takes up questions of materiality and proportioning. Attention will also be given to food cultivation and architecture, to the places where meals are prepared as well as a range of different culinary spaces.

ISBN:

9783764376215 (English ed. ; cloth)
376437621X (English ed. ; cloth)
9783764373313 (German language ed.)
3764373318 (German language ed.)
9783764384838
3764384832

Sujet:

Cooking and architecture.
Cuisine et architecture.
ARCHITECTURE Reference.
ARCHITECTURE Professional Practice.
ARCHITECTURE Adaptive Reuse & Renovation.
ARCHITECTURE Buildings General.
Cookery and architecture.
Kitchens Design and construction.
Restaurants Design and construction.
Architecture Aesthetics.
Architektur Ästhetik Aufsatzsammlung.
Ästhetik Architektur Aufsatzsammlung.
Architektur Kochen Aufsatzsammlung.
Kochen Architektur Aufsatzsammlung.
Speise Kulturelle Identität Aufsatzsammlung.
Kulturelle Identität Speise Aufsatzsammlung.

Vedettes secondaires:

Hagen, Petra, 1957-
Toyka, Rolf.

Exemplaires:

Localisation: Bibliothèque main 253212
Cote: BIB 182916
Statut: Disponible

1
1

Inscrivez-vous pour recevoir de nos nouvelles

Courriel
Prénom
Nom
En vous abonnant, vous acceptez de recevoir notre infolettre et communications au sujet des activités du CCA. Vous pouvez vous désabonner en tout temps. Pour plus d’information, consultez notre politique de confidentialité ou contactez-nous.

Merci. Vous êtes maintenant abonné. Vous recevrez bientôt nos courriels.

Pour le moment, notre système n’est pas capable de mettre à jour vos préférences. Veuillez réessayer plus tard.

Vous êtes déjà inscrit avec cette adresse électronique. Si vous souhaitez vous inscrire avec une autre adresse, merci de réessayer.

Cete adresse courriel a été définitivement supprimée de notre base de données. Si vous souhaitez vous réabonner avec cette adresse courriel, veuillez contactez-nous

Veuillez, s'il vous plaît, remplir le formulaire ci-dessous pour acheter:
[Title of the book, authors]
ISBN: [ISBN of the book]
Prix [Price of book]

Prénom
Nom de famille
Adresse (ligne 1)
Adresse (ligne 2) (optionnel)
Code postal
Ville
Pays
Province / État
Courriel
Téléphone (jour) (optionnel)
Notes

Merci d'avoir passé une commande. Nous vous contacterons sous peu.

Nous ne sommes pas en mesure de traiter votre demande pour le moment. Veuillez réessayer plus tard.

Classeur ()

Votre classeur est vide.

Adresse électronique:
Sujet:
Notes:
Veuillez remplir ce formulaire pour faire une demande de consultation. Une copie de cette liste vous sera également transmise.

Vos informations
Prénom:
Nom de famille:
Adresse électronique:
Numéro de téléphone:
Notes (optionnel):
Nous vous contacterons pour convenir d’un rendez-vous. Veuillez noter que des délais pour les rendez-vous sont à prévoir selon le type de matériel que vous souhaitez consulter, soit :"
  • — au moins 2 semaines pour les sources primaires (dessins et estampes, photographies, documents d’archives, etc.)
  • — au moins 48 heures pour les sources secondaires (livres, périodiques, dossiers documentaires, etc.)
...